Forum

Новият райд, новите умения, новата перспектива!  

  RSS

Areat
New Member
Joined: 10 months  ago
Posts: 4
30/12/2016 8:56 pm  

 Народе-  ще падат епици и ще отпадат хора.  Предстои интересен и по-труден райд от това, с което сме се занимавали в Emerald Nightmare. Вероятно ще има възобновен интерес и "новозавърнали" се играчи  искащи да видят новите босове.  На хероик ще можем да вземем повечето  адекватно облечени хора.

 В тези райдове офицерите следим кой как се справя , дали умира за пореден път от умопомрачителни глупости, реагира ли на време или трябва да му се казва "дишай- не дишай/ мръдни тук, сега се върни, натисни едикое си копче/ защо не правиш дмг ?"  Тези хора, ако можем няма да ги вкараме в  митик отбора.  Слабата игра не предразполага за добра обстановка и добър райд.  Деморализира и отказва от игра добрите играчи.  За да можем да продължим да райдваме митик и гилдията да съществува в състава който сме - трябва да се подобри демиджа на райда,  пълното разбиране на уменията на боса преди 1-вия пул!  Следим също за присъствие, златната среда е  епична оценка + редовно присъствие. Какви са тези оценки ? - продължавайте да четете!

  Качеството на райда може да бъде подобрено с известно усилие и лична отговорност, не всички играят героите си на прилично ниво подобаващо за екипировката им, и не всички реагират на механиките. Това предполага и не добро познание на уменията на боса ." Ако не направиш това -  танка/райда ще вземе повече дмг,  хеалерите ще им свърши маната, ще уайпнем на 2% и  ще си легнем изнервени "  - Добро познание -> добри реакции -> мъртъв бос! Райдовете ни са записани в  https://www.warcraftlogs.com/ , което се води най-точния метър. Не считаме драконите, защото не засича хората извън или в порталите, зависи кой е записвал боя.

 Как да проверите вие как се справяте ? 

Цъкате на връзката  - горен ляв ъгъл пишете името на героя си и го избирате от предложения списък. 

Ще излезе графика в по-малък квадрат от цялата страница. Горен десен ъгъл на тази графика е отбелязан райда, за който е графиката. В случая това ще е Trial of Valor.  Можете да натиснете райда и да го промените на Emerald Nightmare , където трябва сме правили митик прогрес.  На същия ред с конкретния райд , в левия ъгъл са 3-те трудности.  Heroic трудноста не е с голяма тежест. Оценката ви трябва да е много по-висока от тази на митика - близка до легендарна. Хероика е на фарм от много време,  хората са назобени и убиват босовете прекалено бързо. Колкото по-дълъг е боя, толкова повече пада дмг-а.  Зависи и кога е спрял - няколко секунди преди зареждането на нови цд-та  и така нататък - гледайте митика - стремете се към епична оценка. 

 Оценката с големи цифри е  %  представянето ВИ спрямо всички останали герои с вашия клас/специализация и екипировка в границите на +/- 2 ilvl.  

 Какво значи цвета на процента ? - Приемете го като цвета на предметите. Трябва да правите dmg кореспондиращ с цвета на екипировката си. 

 Сиво - 0-24%  - научете си героя и боя

 Зелено 25-49%  - трябва да се е объркало нещо много здраво, за да сте със зелена оценка. Ако това е преобладаващата Ви оценка на всички боеве - виж Сиво!

 Синъо - 50-74% - това е поносимият минимум за добро представяне в райда

 Епично - 75-94% - Справяте се добре, но винаги може и повече!

 Легендарно - 95-99% - Голем си пич , всички звезди са ти се наредили, 2-те BiS легендарни също са ударили едно рамо.

 1-ви - 100% - Ти си извънземен и трябва да ти направят серия тестове завършващи с дисекция!

Тези оценки са субективни, голямо значение има времето на боя, специалната Ви задача в райда, ако имате такава, също късмета да не трябва да изваждате дебъфи често или  изобщо за конкретния бой. Дори и с тези фактори, когато всичко е отишло подяволите оценката ми не е падала под горните граници на синъо.

 Извинението - "ми тея над мен са с по-добри легендарни" важат само, когато сте с епична оценка спрямо останалите с вашия ilvl - 94% . Тези оценки са постижими без bis легендарни,  бъдете в епичния диапазон - стремете се към повече! 

 Как се постига това ? - Лесно - сядаш , четеш как ти работи героя - разбираш целта на ротацията.  Поглеждаш 2-3 гайда, докато не попаднеш на този, който общия консенсус приема за основен!   Пробваш ротацията на таргет дъми за 20-40 минути. Влизаш в  dungeon да приложиш наученото,  след това продължаваш на дъмито.  Райдовете също са добър начин за усъвършенстване на уменията.   Гледането на няколко видеа за конкретния бос с класа ви също са от полза, давайки идеи за по-добро позиоциониране и тук там някой трик с умение по начин, който не сте се сетили. 

 Тук ще Ви спестя търсенето и ще ви дам специфичните дискорд канали за всеки клас.  Там имат секция с гайдове,  и повярвайте ми - когато 5 хиляди човека ти гледат гайда под лупа и посочват грешки - гайда се актуализира. Там са хората, които  будно се интересуват от  героите си и гонят теоретичния максимум.  И запомнете неписаното правило във всяко форумно общество - чети преди да пишеш! Информацията може да е предъвквана няколко реда над вас  или да си стои в гайда чакаща внимание!

Death Knight:  https://discord.gg/0ez1cFfUH3ingV96

Demon Hunter:  https://discord.gg/zGGkNGC

Druid:  https://discord.gg/0dWu0WkuetF87H9H

Hunter:  https://discord.gg/yqer4BX

Mage:  https://discord.gg/0gLMHikX2aZ23VdA

Monk https://discord.gg/0dkfBMAxzTkWj21F

Paladin:  https://discord.gg/0dvRDgpa5xZHFfnD

Priest:  https://discord.gg/0f1Ta8lT8xXXEAIY

Rogue:  https://discord.gg/0h08tydxoNhfDVZf

Shaman https://discord.gg/0VcupJEQX0HuE5HH

Warlock https://discord.gg/0onXDymd9Wpc2CEu

Warrior https://discord.gg/0pYY7932lTH4FHW6

Weak Auras:  https://discord.me/wa2

Tank Chat:  https://discord.gg/fGzZSA5

Healer Chat:  https://discord.gg/0l64WMq72BIzjH3C

 Безценен помощник е адонът Weak Auras, когато го нагласите за следенето на "онези" специални 1-2 бъфчета, които са важни за доброто изпълнение на ротацията.  Спестявате ценни секунди, с използване на уменията и цд-тата момента , когато са готови съобразени със знанието, дали може да ги оползотворите напълно в дадения момент от боя! С него можете да следите абсолютно всичко, но това иска допълнително посвещение в настройките. Струва си!

 За гайдове и обяснения какво прави даден бос бих погледнал този канал  https://www.youtube.com/user/FatbossTV  

 Fatboss също вече поеха писането на райд гайдове в http://www.wowhead.com/ .  Познаването на битката преди да сме започнали боя е много важно. Ако прекараме цяла вечер в уайпове и след като прегледаме логовете или преди това си личи, че някой ходи като муха без глава по време на боя - това е  неуважение към времето, което са отделили останалите и усилието което са положили - не предавайте райда! 

 Светът не е свършил , ако оценката ви е ниска - това значи че, можете да се подобрите.  Положете нужното усилие. 

  Това, че не сме Ви взели на райда не значи, че Ви се сърдим и не искаме повече да играем с вас. Пак бихме седнали на маса с вас и бихме разчупили хляб. Няма незаменим човек в райда.  Ако не може някой да си тегли теглото - ще излезе, ще си пусне филм или ще опита да си подобри играта на героя било то с  оптимизиране на ротация,  по-задълбочено преглеждане на уменията и движението по време на боса. Решението е ваше - трябва да има прогрес иначе няма достатъчно хора за райд. Няма ли райд - гилдията умира! 

  Bleed Well юнаци, събуждайте се и да ги мятаме!

Edited: 8 months  ago

Apec, Koce and Vlado liked
ReplyQuote
daniel
New Member
Joined: 10 months  ago
Posts: 1
02/01/2017 7:59 am  

Супер си го написал ,браво за отделеното време!


ReplyQuote
  
Working

Please Login or Register