Forum

[Sticky] Guild Rules  

  RSS

Saen
 Saen
New Member
Joined: 11 months  ago
Posts: 1
28/09/2016 11:38 am  

Live by these Rules

 

TaHrPa е casual PvE ориентирана гилдия създадена на realm Emeriss на 26,08,2006. Предишното райд ядро се премести на Kazzak, заради по-добри условия за целите на гилдията. След време, много от неактивните членове на TaHrPa си подновихме акаунтите и заварихме празна гилдия. В това видяхме възможност да продължим на Emeriss с по-умерен райд график запазвайки спокойната среда, по подхождаща за вече заети хора! Харизмата не е изчезнала. Не малко новодошли в гилдията са се захласвали по приятелската атмосфера.

Отворени сме за casual и PvP играчи с дружелюбно отношение. 

 

За райда и райдващите:

 

Райдваме 3 пъти в седмицата а именно –

Четвъртък от 20:30 до 00:00

Неделя от 20:30 до 00:00

Вторник от 20:30 до 00:00. 

Има 10 минути почивка от 22:00.

 

Рангове

 

 Всеки месец офицерите се събираме и променяме ранговете спрямо присъствието.  Ако не сте взети за райд , това също не се брои за присъствие.

 

Initiate - Първият ранг в гилдията, добре дошъл! Това е пробен период за хора решили да се присъединят към райд ядрото на гилдията. Обикновено трае 4 седмици като може да се удължи по преценка на офицерите . През това време не пропускате/почти не пропускате райд и показвате най-доброто от себе си. В края на този период, ако сте се представили добре ще ви повишим в пълноправен член на райда. Ако решим, че не можете да помогнете на райда, тогава ви оставяме на ранк Casual или ви пускаме да странстване из зелените безгилдни поля!

 

Casual – Това са нашите PvP звезди и социални играчи, които в редки случаи участват в PvE райдовете на гилдията. Понеже гилдията райдва само 3 пъти в седмицата, през останалото време в играта, хората са свободни да се организират във всякакви party/quest/dungeon/altRun/arena/battleground мероприятия. Точно Casual играчите могат да предоставят нужната подкрепа за осъществяването на подобни събития. Това също предоставя възможност на всички да опитат нещо различно, приятно и неангажиращо.

 

Inactive – Неактивен играч. Хората с този ранг са били неактивни известен период от време. Времето изминало за поставянето на този ранг е по преценка на офицерите. Върналите се играчи с този ранг трябва да преминат отново „пробен“ период в райда между 2 до 4 седмици преди възстановяване на ранга им. Отново по преценка на офицерите.

 

Member – Играчи присъстващи на 50-75% от прогрес раидовете. Те са с адекватна екипировка, запознати са с текущите битки  и имат поне сини оценки в warcraftlogs на босовете.

 

Raider - Основната градивна единица на райда. Вземат се с приоритет пред member-ите. Това са добрите играчи присъстващи на 75%-100% от раидовете. Raider-ите са с приоритет за екипировката спрямо memberite - все пак искаме този gear да остане за прогрес боя!

 

 

Veteran – Това са нашите стари кучета. Ранга символизира признанието на гилдията към играча за неговата лоялност. 

 

 

Officer – Е сега я втасахме! Това са “Първите герои“, когато гилдията е прохождала. Поели са отговорност, изгуби ли са стотици часове по изучаване на механиките в играта и по построяването на спокойна и приветлива среда в гилдията, на цената на собствения си мир . Самоналожили са си строга дисциплина, за да може поведението да отговаря на ранга им. Офицерите са организатори на хилядите ваши смърти! Когато поискат от вас да го направите още толкова пъти -вие го правите, защото им вярвате. Те са се натоварили с управлението на гилдията за благото на останалите. Те бутат гилдията напред, измислят хитроумни тактики и от време на време са медиатори. Повече от всеки друг искат да се насладят на играта, точно защото са натоварени с допълнително отговорности! Тежките решения се падат на тях и могат да бъдат много сурови с отсъжданията си, стига това да е в помощ на гилдията. Интересът на гилдията е техния интерес. Тежко й на душицата попречила на този интерес!

 

Guild Master – Човекът, към който самите офицерите изпитват огромно уважение и на когото разчитат, когато трябва да се реши проблем между тях. Той е харизматичната личност, около която са се събрали “Първите герои“ и са започнали да привличат и поставят частите в райд машината! Има железни нерви и ясен поглед простиращ се извън дребните кавги и драми. Това е лицето на гилдията, гордеем се с нашия Guild Master!

 

*****

 

Записването в календара за райд е задължително за всеки поканен. Първият пул започва 5 минути след събиране на райда!

Accepted - ще бъдете готови за invite в уреченото време

Tentative – не сте сигурни дали ще успеете да присъствате от самото начало/до края на райда, но има вероятност да дойдете. Записването за цяла седмица Tentative, само, за да се подсигурите, еветуално, ако ви се дорайдва няма да остане незабелязано от офицерите!

Declined - няма да можете да присъствате на конкретния райд

 

***

Неотбелязалите се в календара нямат право да претендират за място в райда. 

 

 

Potions/Flasks/Gold за поправка са ваша отговорност! Идвайте подготвени с поне 40 х mana potion за лечителите, armor/strength за танковете, agility/strength/intelect за damage dealer-ите, минимум 4 фласки и злато, поне колкото да ви стигне за цяла вечер уайпове. Food buff се събира колективно и не би трябвало да е дефицит в райда.

Enchant/Gem са задължение на играча, героят трябва да е адекватно енчантнат и джемнат по всички места, където е възможно!

 

***

Никой човек, желаещ да райдва, няма извинение, за това, че няма достатъчно злато за поправка или enchant/gem.

 

* Отговорност на всеки е предварително да знае тактиките и уменията на боса, за да може да изпълнява задълженията си ефективно. Често във форума ще има връзки към видео с обяснения за различните босове, който можете и сами да потърсите, но за общо удобство сме предоставили.

***

Идвайки на райд неподготвен е неуважение към труда, който са положили останалите. Всеки трябва да може да носи собственото си тегло. При прогрес райд може да се наложи да изкараме играчи, които не се справят добре. Райда е газещ танк, а не камион теглещ ремаркета ! 

 

Задължителни адони и програми– DBM или BigWigs Bossmods, EPGP Lootmaster, Discord, Angry Asignments- за покана в канала пишете на офицер!

 

Поведение по време на райд

 

За да избегнем какафонията по време на пул, в Discord говорят само райд лидера, от време на време офицерите да помагат и хората със специални задачи.

Всякакви животински/първични звуци, подсвирквания, дюдюкания и така нататък са нежелателни и не се гледа с добро око на тях, а може и да се санкционират. 

Излизането afk e нежелателно и се стремете да го сведете до минимум. Не е хубаво да Ви чака цял райд все пак. Има 10 минути WC/Фас пауза от 22:00.

Произволно напускане на райда преди да е разпуснат без уважителна причина е строго наказуемо. Хора сме, ще ви разберем – кажете!

Кавгите ги оставете за след пула, а най-добре и след това да не ги почвате. 

 

***

Когато влезете в райд, идеята, според която трябва да съпоставяте всичко случващо се трябва да бъде “Как мога да помогна на райда?“. Не как райда да помогне на вас, О не, захвърлете подобни илюзии. Никой не е над райда. Когато, не вземете предметът, който толкова сте искали и смятате че вие го заслужавате повече от друг, помислете си дали на вас ще ви е от също толкова голяма полза, колкото на човека, на който е бил разпределен. 

Представете си, че бъфът от този предмети Ви дава 5 точки, а на друг човек ще даде 10 точки, но по някакво чудо предмета, който “заслужавате“ се даде на вас, а не на другият играч, който ще има по-голяма полза от него. Представете си също, че на следващата битка на последния пул направим уайп и не са достигнали тези 5 точки разлика ? - Каквото е добре за райда е добре и за вас! Бъдете редовни, дружелюбни и се наслаждавайте на райда, облеклото е временна суета!

 

Слак период

 

На всеки може да му се наложи да си вземе почивка от играта. Когато този момент настъпи, най-добре е да уведомите Офицер или ГМ-а за това. Добре е да знаем, за да няма изненади, защо героя бил без гилдия след това.

 

Loot 

 

Loot-а се разпределя от Луутмастъра чрез EPGP Lootmaster адона. 

Съображенията, по които се води Луутмастъра са:

- PR коефициент-а 

- активността се измерва с трупане на  EP - Effort Points, които се дават на всеки 15 минути по време на райда.

- последно и най-важно съображение е моралния компас на луутмастъра – Не дразнете луутмастъра!

Ако луутмастъра каже „Дай този предмет на едикой си играч“ - давате предмета на „едикой си играч“. Неподчинение на това правило води до изключване от гилдията!

 

Наказания

 

От време на време поведението на даден играч има нужда от корекция. Определени действия изискват директна намеса от страна на офицерите, като не винаги отговорът е изключване от гилдията. Офицерите не са падари, но няма да се поколебаят да развъртят брадвата, където е нужно – Не си играйте с нервите им!

Всичко това е с цел осигуряване на приятна среда за игра на членовете на гилдията.

Решенията на офицерите не подлежат на оспорване. Сам, офицерът може да реши да смекчи или увеличи дадено наказание предвид по-нататъшното поведение на провинилия се играч.

Примерни плесници през ръцете биха могли да бъдат – loot ban за определен период от време, понижаване на ранг, докато страстите не се успокоят и последното вече си е ритник -изключване от гилдията!

 

Това описва само плаващи граници на наказателните практики, съгрешилите могат само да вярват в добронамереността на отсъждащия офицер. Офицерите могат да прилагат наказанията в различна степен на суровост в зависимост от конкретния случай! Това не подлежи на оспорване!

 

TaHrPa

Не е просто поредното име, което да си закачите над героя, TaHrPa е място на приятелство, подкрепа и много приятни моменти от дълги години. Да си от TaHrPa е гордост, носете името с чест и достойнство!

Играйте на максимума на възможностите си постоянно, нека този максимум стане вашето нормално ниво. Стремете се от това нормално ниво да гоните нови висини! И както казвам в началото на всеки Bloodlust съпровождащ киловете ни вече толкова години -“BLEED WELL” !

 Hellbourn

Edited: 7 months  ago

ReplyQuote
odrednaso
New Member
Joined: 6 months  ago
Posts: 1
01/03/2017 8:51 pm  

ReplyQuote
asblisbouty
New Member
Joined: 6 months  ago
Posts: 1
03/03/2017 6:16 pm  

ReplyQuote
provagelun
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1
08/03/2017 11:50 am  

ReplyQuote
ebbhiwpablau
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1
09/03/2017 12:03 pm  

ReplyQuote
roalicurca
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1
09/03/2017 5:18 pm  

ReplyQuote
biophohansre
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1
09/03/2017 7:53 pm  

ReplyQuote
intamleicas
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1
11/03/2017 5:47 am  

ReplyQuote
tititili
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1
12/03/2017 2:45 am  

ReplyQuote
trodusanec
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1

ReplyQuote
enalbiotil
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 2

ReplyQuote
enalbiotil
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 2

ReplyQuote
chiaturene
New Member
Joined: 5 months  ago
Posts: 1
13/03/2017 8:20 pm  

ReplyQuote
  
Working

Please Login or Register